Spline
Doelen: spline tutorial
4.BV3_04.01 De leerlingen gebruiken courante functionaliteiten van vergelijkbare toepassingen om digitale inhouden te creëren
13.BV3_13.01 De leerlingen reflecteren cyclisch vakspecifiek en vakoverschrijdend over het eigen leerproces en sturen het op basis daarvan doelgericht bij
13.BV3_13.03 De leerlingen gebruiken school- en vaktaal

Dynasmische & interactieve 3D web graphics

Spline.design is jouw geheime wapen voor 3D-webdesign! Vergeet die eindeloze code en dat gedoe van vroeger. Wat ooit tijdrovend en lastig was, is nu sneller dan ooit. Spline regelt het voor je!

Duik in de Spline showcase en laat je ogen branden van de epische creaties die daar op je wachten! En ja, jij kan dit ook!
Let’s GOOOOOO!

Tijd om te experimenteren

Open spline, experimenteer, en probeer in 40min tijd een afgewerkt project te maken.

Opdracht 1: Showcase & tutorial

Kies 1 features van Spline:

Stappenplan

  1. Experimenteer, bekijk de officiële documentatie.
  2. Maak een showcase project.
  3. Maak een tutorial website met stappenplan waarom je uitlegt hoe je onderwerp werkt of hoe je het showcase project gemaakt hebt. Zorg ervoor dat je tutorial duidelijk en overzichtelijk is, je klasgenoten zullen hem gebruiken.

Uitdaging

Tutorials testen

Nu is het tijd om elkaars tutorials uit te testen en constructieve feedback te geven. Wissel je tutorial uit met een klasgenoot en voer hem stap voor stap uit.

Richt vragen om feedback te formuleren:

Tips voor het geven van feedback:

Schrijf je feedback neer, upload het document in de uploadzone en deel het met je klasgenoot.
Vergeet niet in je document te vermelden welke tutorial je beoordeelde.

Feedback verwerken

Nu je feedback hebt ontvangen van je klasgenoot, is het tijd om deze te verwerken en je tutorial te verbeteren. Feedback is een waardevol hulpmiddel om je werk te verfijnen en te leren van de ervaringen van anderen.

  1. Feedback analyseren:
    Alvorens aanpassingen te beginnen maken neem je eerst zorgvuldig de volledige feedback door.
  2. Beslissingen nemen:
    Niet alle feedback hoeft tot een directe aanpassing te leiden.
    Beslis welke suggesties je implementeert en welke je achterwege laat. Zorg ervoor dat elke aanpassing bijdraagt aan het oorspronkelijke doel van je tutorial.
    Soms kan het nuttig zijn om met de persoon die de feedback gaf in gesprek te gaan om meer duidelijkheid te krijgen over een opmerking.
  3. Aanpassingen doorvoeren:
    Nu je hebt besloten welke feedback je gaat verwerken, is het tijd om je tutorial te herzien en aan te passen. Overweeg visuele aanpassingen om je tutorial aantrekkelijker te maken, zoals het toevoegen van screenshots, diagrammen of video’s.
  4. Reflectie:
    Bekijk na het doorvoeren van de wijzigingen je aangepaste tutorial nogmaals en voer indien mogelijk een laatste test uit.
    Stel jezelf de volgende vragen:
    • Zijn de instructies nu duidelijker?
    • Zijn de problemen die in de feedback werden genoemd opgelost?
    • Wat heb je geleerd uit het feedbackproces?

Upload je definitieve versie van de tutorial in de uploadzone.

Showcase

De volgende stap is om je project te presenteren aan je klasgenoten. Dit is je kans om te laten zien waar je de afgelopen lessen aan hebt gewerkt en om je technische vaardigheden te demonstreren.

Presenteer je showcase project aan de klas en leg kort en krachtig uit wat je feature is en wat je er praktisch allemaal mee kan doen. Concrete voorbeelden kunnen hier bij helpen.

Tips om je showcase voor te brengen:

Created on 11/09/2024, last edited on 25/10/2024